Facebook

Docenten

Marieke van der Heijden

Marieke is eigenaar en leidinggevende van de balletschool.

Zij staat bekend om haar intensieve lessen die ze met veel kundigheid, inzet en enthousiasme geeft.

Marieke is ook verbonden aan de Nationale Balletacademie als docent klassiek ballet en coördinator van het pre-NBA traject.

Zij studeerde in 1995 af aan de opleiding Docent Theaterdans aan de Theaterschool in Amsterdam met als specialisaties klassiek ballet, kinderdans en moderne dans.
Na op diverse plekken te hebben gedanst en lesgegeven, waaronder Balletstudio Loes Jongejan, nam Marieke in 1999 de fakkel van Loes over. Onder Marieke’s bezielende leiding groeide de school verder uit tot de in de wijde omgeving bekende amateurschool voor klassiek ballet.

Als lid van de AFMDC (l’Association Francaise des Maitres de Danse Classique) laat Marieke zich jaarlijks inspireren in Parijs tijdens de Stage Pedagogique. Ook volgt zij regelmatig bijscholingen bij de Henny Jurriëns Stichting. In maart 2012 gaf Marieke bij deze stichting zelf een workshop aan balletdocenten over hoe de ballettechniek bij kinderen aan te leren.

Marieke is tevens ABT® Certified Teacher. Zij volgde succesvol in New York bij het American Ballet Theatre de ABT® Teacher Training Intensive in Pre-Primary through level 3 in de zomer van 2013, level and 5 in februari 2014.

Sylvia Krenz

Sylvia is een stimulerende en altijd enthousiaste docent en is mede gezichtsbepalend voor de balletschool doordat zij een groot deel van de kinder- en jeugdlessen voor haar rekening neemt. Sylvia begeleidt tevens de jongere docenten bij het lesgeven.

Na de Vooropleiding van de Nationale Balletacademie te hebben doorlopen stapte Sylvia over naar de opleiding Docent Theaterdans. Als klasgenoot van Marieke studeerde ook zij in 1995 af met als specialisaties klassiek ballet, kinderdans en moderne dans.
Ook Sylvia is een ABT® Certified Teacher. Zij volgde in februari 2014 succesvol de ABT® Teacher Training Intensive in Primary through level 3 in New York.

In juli 2016 behaalde zij haar certificaat tot BarreConcept instructeur in Londen.

Emma Kern

Emma danste jaren bij ons in de balletschool en studeerde aan de Northern Ballet School in Manchester. Deze jonge docente geeft sinds 5 jaar met veel enthousiasme en geduld les in onze balletschool aan kleuters, kinderen en volwassenen. Emma is verantwoordelijk voor een groot deel van de kinderlessen.

Emma is een ABT® Certified Teacher. Ook zij volgde in februari 2014 succesvol de ABT® Teacher Training Intensive in Primary through level 3 in New York.

Samen met Sylvia behaalde zij in juli 2016 haar certificaat tot BarreConcept instructeur in Londen.

Claire Philippart

Na haar danstraining in parijs danste Claire 3 jaar bij het Ballet de Marseille (Roland Petit) waarna ze 17 jaar als grand sujet danste bij het Nationale Ballet (Rudi van Dantzig, Wayne Eagling). Na haar danscarrière besloot Claire zich toe te leggen op het lesgeven, behaalde haar docenten diploma in Parijs aan het ‘Centre National de la Danse’, en begon met werken als gastdocent bij dansgezelschappen als Scapino Ballet, ICK Amsterdam, Internationaal Danstheater, Ballet de Marseille, bij dansacademies (Theaterschool, Codarts, Koninklijk Conservatorium) en dansscholen (HJS, ADC, Dans Ateliers).

Claire is nu werkzaam als docent en repetitieleider bij Dance Company ICK (emio greco|pieter c. scholten) en blijft zij tevens verbonden als docent bij onze balletschool waar ze alweer 11 jaar klassiek ballet aan volwassenen en tieners geeft.

Ainara Garcia Navarro

Ainara genoot haar dansopleiding in Zaragoza, Madrid en Havanna. Van 1998 tot 2009 danste zij bij het Nationale Ballet en daarna als soliste bij het Ballett am Rhein in Düsseldorf.
Ze danste in choreografieën van o.a. Georges Balanchine, Frederick Ashton, John Cranko, Hans van Manen, David Dawson, William Forsythe, Martin Schläpfer, Martha Graham en Merce Cunningham.

Na haar danscarrière is Ainara zich gaan toeleggen op het lesgeven. Ook Ainara is ABT® Certified Teacher en volgde succesvol in New York bij het American Ballet Theatre de ABT® Teacher Training Intensive Pre-Primary through level 5. Zij is verbonden als docent aan de Nationale Balletacademie en als repetitor aan de Junior Company.

Nicolas Rapaic

De Fransman Nicolas Rapaic was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1992 tot en met 2008 onder de artistiek leiding van Wayne Eagling en Ted Brandsen. In 2000 werd hij bevorderd tot tweede solist.
Eerder danste hij bij het Jeune Ballet de France en Les Ballets de Monte-Carlo. Gedurende zijn jaren bij Het Nationale Ballet maakte hij ook diverse choreografieën, voor en deel in samenwerking met partner Claire Philippart voor de verschillende workshop programma’s.
Na zijn formele vertrek bij het gezelschap ontwikkelde Nicolas Rapaic zich als docent. Tegenwoordig is hij verbonden aan Codarts in Rotterdam, Amsterdam Dance Centre en sinds vorig seizoen ook bij ons als docent. Ook voltooide hij de opleiding Feldenkrais Technique in Engeland.

Nicolas Rapaic kreeg zijn balletopleiding aan de Ecole de l’Opera de Paris en de Conservatoire de Musique et de Danse de Paris.

Maricelle Peeters

Maricelle geeft werelddans/caractère lessen aan kinderen tussen 8 en 13 jaar.

Zij volgde haar opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie, de Staat Choreografen School (Bulgarije) en een dansensemble in Skopje (Macedonië). Zij geeft sinds 1995 les op diverse balletscholen en als gastdocent op de Rotterdamse Dansacademie en de Nationale Balletacademie.

Ze had een eigen balletschool in Gouda en sinds kort een pre-vooropleiding in Rotterdam: Le Rêve.

Nina Funk

Nina studeerde 2008 af aan de dansacademie ArtEZ te Arnhem.

Na haar studie heeft zij zich aan de Laban School in Londen verder verdiept in de moderne dans, diverse workshops in New York, Berlijn en Sydney bezocht en heeft een opleiding tot Pilates docente gevolgd.

Cursussen zoals de Gaga techniek vanuit de Batsheva Dance Company, een training met de Hofesh Shechter Company in Londen en meerdere Countertechniek Intensives in Melbourne met Anouk van Dijk hebben haar dansvisie verbreedt en Nina haar eigen bewegingstaal ‘Space and Flow’ laten ontwikkelen. Daarnaast mag zij zich sinds 2016 ook gecertificeerde Countertechnique docente noemen.

Als danser heeft Nina met verschillende choreografen gewerkt, zoals Wies Bloemen NL, Fleur Darkin UK, Adriaan Luteijn en Lorenzo Borella NL/IT. Verder is zij in het binnen- en buitenland als choreograaf voor diverse ad-hoc projecten bezig.

Nina heeft een aantal jaren voor Introdans Interactie gewerkt, voor wie zij nog steeds als freelancer doceert en danst en geeft onder andere ook les aan het MBO RijnIJssel te Arnhem, de ArtEZ dansacademie en verschillende plekken in Nederland en in het buitenland.

Isabel Tumbo en Giovanni van den Berg

Isabel is al jaren les-assistent en leerling van de balletschool. Voor haar is de tijd aangebroken om zelfstandig les te gaan geven. Dat doet ze kundig en enthousiast.

Giovanni heeft de Vooropleiding van de Nationale Balletacademie afgerond. Hij volgt nu een opleiding tot trainer/docent aan het Johan Cruyfcollege en loopt hiervoor stage bij onze balletschool.

Isabel en Giovanni worden intensief begeleid in het lesgeven door Sylvia Krenz.

Balletstudio Marieke van der Heijden
i.s.m. de Nationale Balletacademie

Pin It on Pinterest

Share This